ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРИМЕРА УСПЕШНИХ ВАНАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ 

Школска управа Крагујвац и Центар за образовање Крагујевац, расписали су конкурс за под називом „Стварамо заједно“, за избор најбољих примера ваннаставних активности. Конкурс је трајао месец дана, од 15. новембра до 15. децембра 2018. године.

 

ОПШИРНИЈЕ

 


ТРАНЗИЦИОНИ МОДЕЛИ ПОДРШКЕ ЗА ДЕЦУ И ЊИХОВЕ ПОРОДИЦЕ

Акредитовани семинар под називом „Транзициони модели подршке за децу и њихове породице у пракси предшколске установе“, под каталошким бројем 217, реализован је 15. децембра, у Економској школи, за запослене у предшколским установама из Крагујевца и региона. Акредитацију семинара, институционално, је подржао Центар за образовање Крагујевац.

ОПШИРНИЈЕ

 


СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

Акредитовани семинар под називом „Савремене методе у настави српског језика и књижевности“, под каталошким бројем 849, реализован је 15. децембра, у Економској школи, за наставнике српског језика и књижевности из основних и средњих школа. Акредитацију семинара, институционално, је подржао Центар за образовање Крагујевац.

Општи циљ семинара је „оснаживање наставничких компетенција за учење и поучавање, предмет и методику наставе кроз јачање капацитета у области интерактивних метода у настави“.

Семинар су реализовали доктор филолошких наука Владимир Б. Перић, професор српског језика и књижевности Владимир Средојевић и професор српског језика и књижевности Раде Паповић.

Више о семинару се може прочитати у каталогу акредитованих програма стручног усавршавања Центра за образовање Крагујевац и на сајту ЗУОВ.


НАСТАВНИК – ПРОФЕСИОНАЛНИ, КОМПЕТЕНТНИ И АУТОНОМНИ ПРАКТИЧАР

Акредитовани семинар под називом „Наставник као професионални, компетентни и аутономни практичар“, под каталошким бројем 637, реализован је 15. децембра, у Економској школи, за запослене у предшколским установама, основним и средњим школама из Крагујевца и региона. Акредитацију семинара, институционално, је подржао Центар за образовање Крагујевац.

Општи циљ семинара је „подршка развоју наставничких компетенција разумевања система образовања и његовог развоја као неопходних за наставника у XXI веку“.

Ауторки и реализатори семинара су дипломирани психолог Иван Недељковић, дипломирани психолог Мирјана Милчић и дипломирани педагог Маја Марковић.

Више о семинару се може прочитати у каталогу акредитованих програма стручног усавршавања Центра за образовање Крагујевац и на сајту ЗУОВ.


ЕРАЗМУС + ПРАКСА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ВРАБАЦ“

У среду, 12. децембра, у ПУ „Врабац“, представљен је Еразмус + пројекат „Мој пут до знања“, који су реализовали запослени у напоменутој предшколској установи, током 2018. године. У питању је пројекат мобилности КА1, за школе и опште образовање, који је био расписан крајем 2017. године.

Током презентовања, представљена су искуства учесника пројекта, стечена на посматрању посла у Норвешкој и на обуци у Италији. Директорка и запослени из ПУ „Врабац“, су, учесницима, представили „пут“ којим се може доћи до једног оваквог пројекта, а тиме и до нових сазнања и компетенција, које обезбеђују унапређивање квалитета рада запослених, а тиме и саме установе.

Учесници су били запослени у предшколским установама, како приватним, тако и државним, а били су ту и представници основних школа из Крагујевца.

Важност интернационализације и изградње међународне препознатљивости, дељење искустава и праксе, је више пута наглашена од стране Бојане Микарић (директорке ПУ „Врабац“), која је, учеснике презентације, охрабрила да процене сопствене потребе и, у складу са тим, креирају план и напишу пројкета којим би конкурисали на овогодишњем Позиву за подношење Еразмус + пројеката.


ЕФИКАСАН РАД ШКОЛСКИХ ТИМОВА

Акредитовани семинар под називом „Ефикасан рад школских тимова усмерен на унапређивање квалитета образовно-васпитне установе“, под каталошким бројем 629, реализован је 12. децембра, у ОШ „Вук Караџић“, Стојник, у Аранђеловцу, за колектив школе. Акредитацију семинара, институционално, је подржао Центар за образовање Крагујевац.

Општи циљ семинара је „повећање ефикасности рада школских тимова на унапређивању квалитета образовно-васпитног рада установе јачањем компетенција за комуникацију и сарадњу чланова школских тимова“.

Аутор семинара је Зорица Сорак, а реализатори су Владимир Средојевић и Милован Павловић.

Више о семинару се може прочитати у каталогу акредитованих програма стручног усавршавања Центра за образовање Крагујевац и на сајту ЗУОВ.

 

Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »