Зимски дани просветних радника 2020.

 Петак, 17.01.2020 године

Центар за образовање Крагујевац, фебруара 2020. године, организује, једанаесту по реду, манифестацију, под називом „Зимски дани просветних радника“.

Ова манифестација има традиционални карактер, у оквиру које, из године у годину, у току зимског распуста, запослени у образовању имају могућност похађања већег броја семинара, стручних скупова и радионица.

Све неопходне информације, можете наћи на следећем линку   ПОНУДА
 
 
 

ВЕЧЕ ЈАВНЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ РАДОВА ПРИСТИГЛИХ НА

КОНКУРС „СТВАРАМО ЗАЈЕДНО“

 Петак, 17.01.2020 године

Школска управа Крагујевац и Центар за образовање Крагујевац, у сарадњи са Првом крагујевачком гимназијом, а на иницијативу, саветника спољних сарадника Маријане Јовановић Чабрић и Сузане Јевтовић, организовали су вече јавне презентације радова пристиглих на конкурс „Стварамо заједно“, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, 15. јануара 2020. године.

Више информација на линку

 


РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА „СТВАРАМО ЗАЈЕДНО“

Уторак, 14.01.2020 године

 

Школска управа и Центар за образовање Крагујевац су, другу годину заредом, расписали конкурс под називом  „Стварамо заједно“, за избор најбољих примера добре праксе. Циљ конкурса је приказивање и размена искустава и идеја добре праксе, оснаживање креативности, тимског рада и заједништва у стварању.

Као и претходне године, конкурс је био отворен од 01. новембра 2019. до 15. децембра 2019. године. Ове године, на конкурс је пристигло 60 различитих радова. Жири је био сложан да одабере 27 радова за јавно презентовање. Радови ће бити јавно презентовани у Крагујевцу, Аранђеловцу и Баточини.

Прво јавно презентовање одржаће се 15.01.2020. године, у Свечаној сали  Прве крагујевачке гимназије, у 19 часова.

Листа одабраних радова за јавну презентацију и остале информације можете погледати кликом на „опширније“


„Успешно управљање одељењем – принципи и примери добре праксе“

Петак, 10.01.2020 године

 

Семинар под називом „Успешно управљање одељењем – принципи и примери добре праксе“  реализован је у ОШ „Сретен Младеновић“  за колектив школе. Програм је акредитован под каталошким бројем 11.

Аутори и реализатори семинара су Марина Копиловић и Татјана Тодоровић.

Детаљно се можете информисати на линку: https://www.zuov-katalog.rs/index.php?kataloski_broj=11&action=page%2Fcatalog%2Fview

 


Радионице за даровите ученике осмог разреда

Субота, 21.12.2019. године

 

Центар за образовање Крагујевац, у сарадњи са Институтом за хемију Природно – математичког факултета у Крагујевцу, другу годину за редом, организовао је сет од четири радионице за даровите ученике VIII разреда.

 

Ученици VIII разреда основних школа имали су прилику да, под менторством професора са Института за хемију ПМФ-а у Крагујевцу, др Марином Костић и др Вером Дивац, и уз подршку студената мастер студија на смеру Методике наставе хемије, прођу неке од најзахтевнијих, а уједно и најзанимљивијих проблема са којима се ученици сусрећу, у току првог полугодишта, у оквиру предмета Хемија.

 

Одређене тематске једнице ученицима су биле представљене кроз савремене методе активног учења, путем извођења лабораторијских експеримената, рада у групама, као и индивидуалним радом са наставником. Радионице су биле намењене талентованим ученицима, који постижу добре резултате из предмета Хемија.

 

Све 4 радионице су одржане на Институту за Хемију, ПМФ Крагујевац, у периоду од 30. новембра до 21. децембра 2019. године.


„Транзициони модели подршке за децу и њихове породице у пракси предшколске установе“

29. Новембар 2019.

 

Семинар под називом „Транзициони модели подршке за децу и њихове породице у пракси предшколске установе“, под Каталошким бројем 217, одржан је 29. новембра 2019. године, у просторијама вртића „Црвенкапа“, за колектив ПУ „Нада Наумовић“.

 

Општи циљ семинара је унапређивање капацитета реализатора васпитно – образовног рада у предшколској установи за израду транзиционих модела подршке деци и њиховим породицама унутар установе и са установама наредног образовног нивоа.

 

Аутори и реализатори семинара су Татјана Павловић, психолог – психотерапеут, Анита Ерић, дипломирани педагог и Зорица Николић, дипломирани биололог, Центар за стручно усавршавање Крагујевац.

 

Акредитацију овог програма подржао је Центар за образовање Крагујевац.

 

Више о програму на линку:

https://zuov-katalog.rs/index.php?kataloski_broj=217&action=page%2Fcatalog%2Fview

 


Тематски дан Заједнички рад

 

Семинар под називом „Тематски дан Заједнички рад (партнерство) наставника, ученика и родитеља – примена у пракси“ реализован је 26. октобра у ОШ „Ђура Јакшић“, за колектив ове школе. Семинар се налази у Каталогу ЗУОВ-а под бројем 645. Аутори и реализатори семинара су Весна Ераковић и Радмила Пимић.

Више информација о семинару се може пронаћи у Каталогу акредитованих програма/семинара Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ): https://zuov-katalog.rs/index.php

Акредитацију семинара подржло је Klett друштво за развој образовања.


Комуникацијом до успешне сарадње у школи

 

Семинар под називом „Комуникацијом до успешне сарадње у школи“ реализован је 26. октобра у Првој техничкој школи у Крагујевцу, за колектив ове школе. Семинар се налази у Каталогу ЗУОВ-а под бројем 116. Аутори и реализатори семинара су Драгана Пелемиш, Душанка Ђокић и Биљана Кондић.

Више информација о семинару се може пронаћи у Каталогу акредитованих програма/семинара Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ): https://zuov-katalog.rs/index.php

Акредитацију семинара подржло је Друштво за развој образовања „Klett“.


Наставник као професионални, компетентни и аутономни практичар

 

Семинар под називом „Наставник као професионални, компетентни и аутономни практичар“ реализован је 26. октобра у ОШ „Мирко Јовановић“, за колектив ове школе.

Семинар се налази у Каталогу ЗУОВ-а под бројем 637. Аутори и реализатори семинара су дипломирани психолог Мирјана Милчић, дипломирани педагог Маја Марковић и дипломирани психолог Иван Недељковић.

Више информација о семинару се може пронаћи у Каталогу акредитованих програма/семинара Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ): https://zuov-katalog.rs/index.php

 

Акредитацију семинара подржао је Центар за образовање Крагујевац.

https://www.centarzaobrazovanjekg.edu.rs/wp-content/uploads/2018/11/Katalog-programa-2018.pdf


 

Школа отворена родитељима 2

 

Семинар под називом „Школа отворена родитељима 2 – ефикасном комуникацијом са родитељима до боље сарадње“ реализован је 26. октобра у ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“, за колектив ове школе.

 

Семинар се налази у Каталогу ЗУОВ-а под бројем 163. Аутори и реализатори семинара су професор разредне наставе Зорица Поповић, дипломирани биолог-еколог Неда Богојевић Прековић и диломирани биолог – мастер Зорица Николић.

 

Више информација о семинару се може пронаћи у Каталогу акредитованих програма/семинара Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ): https://zuov-katalog.rs/index.php

Акредитацију семинара подржао је Центар за образовање Крагујевац.

https://www.centarzaobrazovanjekg.edu.rs/wp-content/uploads/2018/11/Katalog-programa-2018.pdf


 

Центар за образовање Крагујевац на 64. Међународном београдском сајму књига

 

Центар за образовање Крагујевац је, и ове године, гостовао на штанду Центра за промоцију науке Београд, на 64. Међународном београдском сајму књига, у четвртак, 23. октобра.

 

Запослени у Центру за образовање Крагујевац представили су активности Центра, као и све новине и планове за предстојећи период.

 

Током сат времена представљања, говорили смо о активностима организационе јединице Центар за стручно усавршавање (обуке за засполене у васпитно-образовним, образовно-васпитним установама као и обуке за запослене у локалној самоуправи), активностима Научног клуба, као и о предстојећем Еразмус + пројекту који ће се спроводити у Центру у наредних годину дана. Поред навденог, слушаоцима је била представљена понуда организационе јединице Центар за рекреативну наставу на Копаонику.

 


Презентација примера добре праксе и додела награда најбоље оцењеним часовима на конкурсу „Дајем глас за угледни час“

 

  1. октобра, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, Центар за образовање Крагујевац организовао је презентацију примера добре праксе часова који су се истакли на конкурсу Центра под називом „Дајем глас за угледни час“.

 

На презентацији су представљени најбоље оцењени часови, који су, уједно, били и награђени.

 

Седмочлана комисија издвојила је, као најбоље оцењене, следеће часове:

 

  1. „Имена ученика наше школе – некад и сад“, Медицинска школа са домом ученика „Сестре Нинковић“, Крагујевац, лингвистичка секција, наставник: Јелена Чолић;
  2. „Путовање кроз васиону“, ОШ „Наталија Нана Недељковић“, Крагујевац, предмет: географија, наставник: Наташа Јањушевић;
  • „Вашар у Тополи“ – Добрица Ерић, ОШ „Свети Сава“, Баточина, предмет: српски језик и књижевност, наставници: Ивана Ђуричковић, Марија Милојевић, Биљана Мрдаковић и Дарко Димитријевић.

 

Поред наведена три часа, своју активност под називом  „Прослава рођендана“ представиле су и васпитачице Сузана Милановић и Далиборка Богдановић из ПУ „Ђурђевдан“, РЈ Бубамара“.

С обзиром на то да се на конкурс јавило највише наставника из ОШ „Свети Сава“ из Баточине и из Медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“ из Крагујевца, Центар је, симболично, наградио и школе.

Pages ( 1 of 9 ): 1 23 ... 9Next »