10 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА ЦЕНТРА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ КРАГУЈЕВАЦ

HomeЦентар за стручно усавршавање

10 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА ЦЕНТРА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ КРАГУЈЕВАЦ

Ове године Центар за образовање Крагујевац обележава 10 година рада и постојања. Захваљујемо се свим институцијама, установама, струковним удружењима и појединцима на поверењу, сарадњи и подршци. У прилогу овог текста можете погледати шта су наши дугогодишњи сарадници рекли о нама.

Наша прича је почела 14. априла 2011. године, када је је Скупштина града Крагујевца донела Одлуку о оснивању Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац. Оснивање нашег Центра, подржало је Министарство просвете, уз подршку Владе Швајцарске.

У протеклих десет година, Центар је организовао 886 акредитованих и неакредитованих програма сталног стручног усавршавања, у којима је учешће узело скоро 30.000 запослених у образовним установама широм РС, чиме је остварено 229.000 сати стручног усавршавања.

Центар је, од 11. маја 2016. године, богатији и за Научни клуб, концепт развијен од стране Центра за промоцију науке из Београда. Научни клуб је простор намењен свима који воле науку, а један од главних задатака клуба је да повеже све оне којима је наука блиска и занимљива, без обзира на године, ниво знања и области интересовања. У протеклих 5 година, у Научном клубу реализоване су 92 активности, са преко 420 реализација и готово 5.000 учесника.

Центар за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац, Одлуком Скупштине града Крагујевца, од 29. јуна 2018. године („Службени лист града Крагујевца“, број 18/2018), мења назив и постаје „Центар за образовање Крагујевац“.

Ова трансформација је довела до проширивања делатности Центра и поделе на Организационе јединице (даље у тексту: ОЈ), од којих су, тренутно, активне три, и то ОЈ Центар за стручно усавршавање, ОЈ Центар за рекреативну наставу и ОЈ Заједничке службе.

У оквиру ОЈ Центар за рекреативну наставу послује Дечије одмаралиште на Копаонику са идејом да буде доступно и приступачан деци предшколског и школског узраста, која би на Копаонику реализовала наставу у природи.

У плану је и покретање још три оранизационе јединице, чиме ћемо додатно унапредит и ојачати услуге Центра.

Наш најдрагоценији ресурс су наши васпитичи, наставници, стручни сарадници и директори установа и школа, јер, већ читаву деценију, подржавају рад Центра и указују нам поверење. Они су аутори и реализатори наших акредитованих семинара, учесници наших активости, наши сарадници, наша инспирација – наша подршка!

А шта су о нама рекли наши сарадници, можете чути у видеу, који се налази у прилогу.