Научни клуб

 

11. маја, 2016.године, у Крагујевцу, свечано је отворен шести по реду Научни клуб у Србији, у оквиру Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац. Том приликом, потписан је Протокол о сарадњи Града Крагујевца, Центра за промоцију науке из Београда и Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац. 

Свечаности поводом потписивања Протокола о сарадњи и отварању Научног клуба, одржаној у хали „Језеро“, присуствовали су представници града Крагујевца, чланови Школске управе, директори основних и средњих школа из Крагујевца, представници Мреже РЦ и ЦСУ Србије, многобројни сарадници и пријатељи, као и сами ученици.

У име града Крагујевца, Протокол је потписао Члан Градског веда задужен за ванпривредне делатности, господин Борис Ковачевић, док је у име Центра за промоцију науке, Протокол потписао директор Центра, господин Немања Ђорђевић. Протокол о сарадњи, испред Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац, потписала је директор Центра, госпођа Зорица Николић.

Научни клуб осмишљен је као место, на коме ће ђаци, кроз разна предавања, неформалне сусрете, радионице и друге, маштовито осмишљене програме, имати прилику да добијају одговоре на питања из разних научних области, чиме ће се обогатити образовни садржаји у нашем граду.