Центар за образовање Крагујевац на 65. међународном сајму књига у Београду

HomeЦентар за стручно усавршавање

Центар за образовање Крагујевац на 65. међународном сајму књига у Београду

Након две године паузе, Центар за образовање Крагујевац је, поново, имао прилику да посети међународни београдски сајам књига и образовања у улози излагача. У наставку текста прочитајте шта смо представили ове године.

Након две године паузе, Центар за образовање Крагујевац је, поново, имао прилику да посети 65. међународни београдски сајам књига и образовања, у улози излагача. Као и претходних година, имали смо прилику да промовишемо добру праксу на штанду Центар за промоцију науке из Београда.

Ове године, колегиница Јована Миликић представила је активности организационе јединице Центар за рад са талентованом децом (ОЈ ЦРТД), која је са интензивним радом почела септембра 2022. године. Том приликом, присутнима је објаснила концепт рада ове организационе јединице, представила спроведене активности и план за предстојећи период, те истакла важност и потребу за пружањем континуиране подршке талентованој и даровитој деци и ученицима.

Након три године, када смо на истом штанду представили почетак спровођења првог Еразмус+ пројекта Центра, под називом „Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“, пружила нам се могућност да представимо и резултате пројекта, који је отпочео 2019. године, а завршио се у јуну 2022. године. Стручни сарадник организационе јединице Центар за стручно усавршавање (ОЈ ЦСУ), Невена Шћепановић Нешић представила је важност континуране сарадње и заједничког учења запослених у образовању која се може унапредити кроз „професионалне заједнице учења“, у циљу унапређивања квалитета рада предшколских установа и школа, а самим тим и постигнућа деце и ученика. Поред чињенице да је овај концепт показао изузетне ефекте у области образовања, професионалне заједнице учења се примењују и у осталим областима рада где је тимски рад изузетно важан за успех и напредак.