Четврта реализација трибине у оквиру ЕРАЗМУС + пројекта мобилности „Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколско установи и школи“

HomeЦентар за стручно усавршавање

Четврта реализација трибине у оквиру ЕРАЗМУС + пројекта мобилности „Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколско установи и школи“

Акредитована, онлајн трибина, у оквиру Еразмус + пројекта мобилности, реализована је четврти пут и то за запослениме у васпитно-образовним и образовно-васпитним установама у регионима које покривају ЦСУ Чачак и РЦ Ужице. Трибину је похађало око 170 учесника.

У периоду октобар-новембар ОЈ Центар за стручно усавршавање Центра за образовање Крагујевац, реализовао је онлајн трибину под називом „Професионална заједница учења као механизам креирања мреже подршке међу запосленима у васпитно – образовним и образовно –васпитним установама“.

Акредитација и реализације ове трибине се спроводи у оквиру Еразмус+ пројекта мобилности, под називом „Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“, који је финансиран од стране Европске уније, посредством НА Фондације Темпус. Трибина је акредитована за 5 реализација, од који су две предвиђене за децембар месец 2021. године.

У суботу, 4. децембра 2021. године, трибина је реализована за запослене у васпитно – образовним и образовно – васпитним установама из региона које покривају ЦСУ Чачак и РЦ Ужице. Ову реализацију пропратило је око 170 учесника. Коментари, залагање и интересовање учесника, током и након трибине потврђују значај и актуелност теме која се обрађује.

Центар за образовање Крагујевац акредитовао је онлајн трибину са циљем унапређивања система професионалног развоја унутар установе/школе, подизањем нивоа културе професионалне сарадње, комуникације и заједничког учења, кроз рефлексивну праксу и представљање модела Професионалне заједнице учења.

У настојању да ширимо знања и делимо примере добре праксе имамо и подршку наших, драгих, колега из Мреже РЦ и ЦСУ Србије, на шта смо поносни и захвални.

Наредна реализација трибине, заказана је за петак, 17. децембар 2021. године, за регионе које покривају ЦСУ Лесковац, РЦ Ниш и РЦ Књажевац.

Учешће на трибини је бесплатно за све учеснике.