ДРУГА РЕАЛИЗАЦИЈА БЕСПЛАТНЕ АКРЕДИТОВАНЕ ОНЛАЈН ТРИБИНЕ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС + ПРОЈЕКТА ЦЕНТРА

HomeЦентар за стручно усавршавање

ДРУГА РЕАЛИЗАЦИЈА БЕСПЛАТНЕ АКРЕДИТОВАНЕ ОНЛАЈН ТРИБИНЕ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС + ПРОЈЕКТА ЦЕНТРА

Реализована и друга по реду, акредитована, онлајн трибина, у оквиру Еразмус + пројекта мобилности, под називом „Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“. Акредитацију је подржао Центар за образовање Крагујевац. Трибина је реализована за запослене у васпитно–образовним и образовно–васпитним установама у регионима које покривају РЦ Кањижа и ЦСУ Кикинда и ЦСУ Сомбор.

У оквиру Еразмус + пројекта мобилности под називом „Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“, који кофинансира Европска комисија посредством НА Фондације Темпус, Центра за образовање Крагујевац, акредитована је онлајн трибина под називом „Професионална заједница учења као механизам креирања мреже подршке међу запосленима у васпитно-образовним и образовно-васпитним установама“. Циљ трибине је унапређивање система професионалног развоја унутар установе, подизањем нивоа културе професионалне сарадње, комуникације и заједничког учења, кроз рефлексивну праксу и представљање модела Професионалне заједнице учења.

ОЈ Центар за стручно усавршавање Центра за образовање Крагујевац је, у договору са Мрежом РЦ и ЦСУ Србије, одлучио да организује наведену, бесплатну, акредитовану онлајн трибину за регионе које покрива преосталих 12 ценатара за професионални развој и стручно усавршавање запослених у образовању. Прва трибина организована је за регионе које покривају Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Кањижа, Центар за стручно усавршавање Кикинда и Центар за стручно усавршавање Сомбор, 06. новембра 2021. године, путем Microsoft Teams платформе. За наведену реализацију пријавило се преко 130 учесника, а самој рализацији присуствовало је око 70 учесника.

Током трајања трибине, учесници су добили прилику да питања поставе и представници наше партнерске установе из Словеније, Сабини Крштинц, васпитачици и координаторки професионалне заједнице учења у вртићу „Кркине лучке“, при ОШ „Вавта Вас“ из Страже, која је, уједно, представљала и пример добре праксе рада ПЗУ из свог вртића.

Наредна реализација трибине, заказана је за суботу, 13. новембра 2021. године, за регионе које покривају ЦСУ Шабац, ЦСУ Крушевац и РЦ Смедерево. За децембар су предвиђене још две реализације исте трибине, и то:

04.12.2021. (субота) за РЦ Ужице, РЦ Нови Пазар и ЦСУ Чачак.

17.12.2021. (петак) за РЦ Ниш, ЦСУ Лесковац и РЦ Књажевац

Учешће на трибини је бесплатно за све учеснике.