Још једна реализација бесплатне, акредитоване онлајн трибине у оквиру ЕРАЗМУС + пројекта мобилности Центра

HomeЦентар за стручно усавршавање

Још једна реализација бесплатне, акредитоване онлајн трибине у оквиру ЕРАЗМУС + пројекта мобилности Центра

Акредитована, онлајн трибина, у оквиру Еразмус + пројекта мобилности, под називом „Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“, још једном је реализована, овога пута за запослениме у васпитно-образовним и образовно-васпитним установама у регионима које покривају ЦСУ Лесковац и РЦ Ниш. Трибину је похађало преко 190 васпитача, наставника, стручних сарадника и дироктора установа и школа.

У оквиру Еразмус + пројекта мобилности под називом „Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“, финансиран од стране Европске уније, а посредством НА Фондације Темпус, Центар за образовање Крагујевац акредитовао је онлајн трибину са циљем унапређивања система професионалног развоја унутар установе, подизањем нивоа културе професионалне сарадње, комуникације и заједничког учења, кроз рефлексивну праксу и представљање модела Професионалне заједнице учења.

У настојању да ширимо знања и делимо примере добре праксе имамо и подршку наших, драгих, колега из Мреже РЦ и ЦСУ Србије, на шта смо поносни и захвални. Трибина је реализована у периоду од 3. октобра до 17. децембра 2021. године, за запослене у васпитно – образовним и образовно – васпитним установама широм Србије. До сада је учешће узело преко 700 запослених, а пријављених је било преко 1000.

17. децембра 2021. године, ова трибина је одржана за запослене у регионима које покривају РЦ Ниш и ЦСУ Лесковац. За трибину је било пријављено преко 600 учесника, али због ограничења које платформа за онлајн реализацију скупа има, учесници су били подељени у две групе. Стручни скуп – трибину је прва група похађала 17. децембра, а друга група ће добити прилику да исту похађа током манифестације „Зимски дани просветних радника“, коју Центар организује већ 10 година.