НЕДЕЉА ИСТРАЖИВАЧА У КРАГУЈЕВЦУ  – НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 20222

HomeЦентар за стручно усавршавање

НЕДЕЉА ИСТРАЖИВАЧА У КРАГУЈЕВЦУ – НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 20222

Центар за образовање Крагујевац и ове године, кроз активности Научног клуба, реализује активности у оквиру тринаесте манифестације под називом „Европска ноћ истраживача“. Научни клуб Центра ће у периоду од 26. до 30. септембра организовати низ активности за запослене у образовању, за децу и ученике, али и за грађанство. Детаљан програм можете погледати у наставку текста.

Тринаеста по реду Европска Ноћ истраживача одиграће се последњег петка у септембру месецу, широм Србије. Кровна тема овогодишња манифестација је „Наука и уметност“.

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац организоваће Недељу истраживача у периоду од 26. до 30. септембра 2022. године, у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе, Канцеларијом за младе Крагујевац, Првом крагујевачком гимназијом, ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Четврти краљевачки батаљон“.

Програм Недеље истраживача погледајте ОВДЕ

Централну манифестацију Ноћ истраживача, у петак, 30. 09. 2022. године, организује Завод за заштиту споменика културе Крагујевац, у тржном центру „BIG FASHION“ (Плаза) у Крагујевцу, у периоду од 17 до 22 часа.

Најкреативнији основци и средњошколци ће нам кроз литерарни конкурс „Наука и уметност“ дати своје виђење науке и послати поруке како се уз помоћ науке може спасити свет и шта значи живети у науци и за науку.

Програм Научног клуба Центра за образовање Крагујевац реализује се кроз пројекат ReFocuS 3.0.

Европска ноћ истраживача у Србији финансирана је из програма „HORIZON 2020“ који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма Марија Склодовска-Кири.

Све информације о садржајима, локацијама и сатници овогодишње Ноћи истраживача могуће је проверити и на сајту: nocistrazivaca.rs