Од стандарда (компетенција и исхода) ка матури –  предавање са дискусијом за наставнике српског језика и књижевности у средњим школама

HomeЦентар за стручно усавршавање

Од стандарда (компетенција и исхода) ка матури – предавање са дискусијом за наставнике српског језика и књижевности у средњим школама

У понедељак, 13. марта 2023. године, у Првој крагујевачкој гимназији реализовано је предавање са дискусијом под називом „Од стандарда (компетенција и исхода) ка матури“, са наставницима српског језика и књижевности у средњим школама.

У оквиру овогодишње манифестације „Зимски дани просветних радника“, у понедељак, 13. марта 2023. године, у Првој крагујевачкој гимназији, реализовано је предавање са дискусијом Аутори и реализатори предавања су самостални просветни саветник Школске управе Крагујевац, Драгана Оцокољић и саветник спољни сарадник Школске управе Крагујевац и наставник срспког језика и књижевности у МШ „др Милоје Милојевић“, др Владимир Б. Перић.

Фокус предавања био је на методичким стратегијама припрема ученика ученика за полагање нове матуре – испита из српског језика и књижевности. Дискусија је протекла у изношењу проблема везаних за јасност и прецизност како старих тако и нових стандарда као и у позитивној размени искустава у раду са исходима те, у том смислу, предлога за даљи рад са ученицима.