Одржана 53. окружна смотра рецитатора у Рачи

HomeЦентар за стручно усавршавање

Одржана 53. окружна смотра рецитатора у Рачи

53. општинска смотра рецитататора „Песниче, народа мог“

У суботу, 9. априла 2022. године, у организацији Културног центра „Радоје Домановић“, у Рачи, одржана је 53. општинска смотра рецитататора „Песниче, народа мог“.

На овој смотри је наступило укупно 69 рецитатора, који су проглашени за најбоље на општинским смотрама, а наступили су такмичари из Крагујевца, Раче, Тополе, Кнића, Лапова, Баточине и Аранђеловца.

Трочлани жири је имао задатак да одабере укупно троје ученика, који ће Шумадијски округ представљати на републичкој смотри у Ваљеву.

Град Крагујевац је представљало 16 рецитатора у све три старосне категорије, а остварени су следећи резултати:

  • У категорији ученика старијих разреда основних школа, прво место је освојила Теодора Стевановић, ученица 7. разреда Основне школе „Јулијана Ћатић“, рецитујући „Нову песму“, Данијеле Квас. Теодора је овим остварила пласман на републичко такмичење. Теодорин ментор и предметни наставник је колегиница Биљана Лакић.
  • У категорији ученика средњих школа, друго место је освојила Василија Степановић, ученица Прве крагујевачке гимназије, рецитујући песму „То је било, било у Одеси“, Теодоре Будимир. Василијин ментор је колегиница Тијана Убовић.
  • Такође, категорији ученика средњих школа, треће место је освојила Миона Антанасковић, ученица 3. разреда Средње стручне школе, која је рецитовала песму „У песму се улази као у воду“, аутора Милица Вучковић. Мионин наставник и ментор је колегиница Катарина Којић.

Честитамо Теодори Ивановић на победи и пласману на републичко такмичење, као и њеној менторки и родитељима. Уверени смо да ће нас, својом сјајном рецитацијом, на најбољи начин представљати на републичком такмичењу у Ваљеву. Срећно!

Такође, честитамо Василији и Миони на великом успеху који су оствариле! Задовољство је било слушати их.

На крају, велику захвалност дугујемо сјајним ученицима, као и њиховим менторима, који су нас представљали на овогодишњој окружној смотри у Рачи, а нади да ћемо се дружити и наредне године.