Одржана окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“ у Рачи

HomeЦентар за стручно усавршавање

Одржана окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“ у Рачи

Центар за образовање Крагујевац

У недељу, 2. априла 2023. године, у Рачи, у организацији Културног центра „Радоје Домановић“, одржана је 54. окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“.

На овој смотри, наступили су ученици који су претходно проглашени за најбоље на општинским такмичењима, одржаним у Крагујевцу, Лапову, Баточини, Аранђеловцу, Тополи, Рачи и Книћу, а град Крагујевац је, са великим успехом, представљало укупно 17 такмичара, у све три старосне категорије.

У категорији ученика млађих разреда основних школа, остварени су следећи резултати:

– 1. место је освојила Дуња Савалха, ученица 2. разреда Основне школе „Станислав Сремчевић“, у Крагујевцу, рецитујући песму „Пиле математичар“, аутора Јасмине Јанковић, а учитељица је Јелена Радовановић.

Самим тим, Дуња је остварила пласман на републичко такмичење, које ће бити одржано у Ваљеву, у мају месецу;

– 2. место је освојио Реља Андрејевић, ученик 3. разреда Основне школе „Станислав Сремчевић“, рецитујући песму „Љутито мече“, Бране Црнчевића, а учитељица је Марина Вићентијевић.

– такође, 2. место је освојила Вида Максимовић, ученица Основне школе „Милутин и Драгиња Тодоровић“, рецитујући песму „Чудо“, Мирослава Антића, а учитељица је Драгана Туцаковић.

У категорији ученика старијих разреда основне школе, награђени су следећи ученици:

– 1. место је освојио Теодор Карић, ученик 5. разреда Основне школе „Карађорђе“, из Тополе, а рецитовао је песму „Не знам да се љубим“, Недељка Попадића;

– 2. место је освојила Милица Степановић, ученица 5. разреда Основне школе „Ђура Јакшић“, из Крагујевца, рецитујућиу песму „На пример – заљубљивање“, аутора Виолете Јовић, а ментор и наставник је колегиница Васиљка Микић;

– такође, друго место је освојила Теодора Стевановић“, ученица 8. разреда Основне школе „Јулијана Ћатић“, са песмом „Обичним речима речено“, Биљане Станојевић, а ментор је колегиница Биљана Лакић;

– треће место је освојила Николина Дедић, ученица 5. разреда Основне школе „Милутин и Драгиња Тодоровић“, рецитујући песму Кимете Нумановић „Дванаест година“, а ментор је колегиница Невена Митрић Булатовић;

У категорији ученика средњих школа, прво место је освојила Јелисавета Катић, ученица трећег разреда Друге крагујевачке гимназије, рецитујући песму „Бандит или песник“, Радета Драинца, а ментори су колеге Наташа Јаковљевић и Горан Левајац. Јелисавета је овим остварила пласман на републичко такмичење. Друго место је освојила Јована Ракићевић, ученица четвртог разреда Прве крагујевачке гимназије, рецитујући песму Драгане Константиновић „Прва љубав“, а ментор је колегиница Симонида Павловић.

Честитамо на успеху награђеним ученицима, колегама менторима и родитељима.

Такође, честитамо Дуњи и Јелисавети пласман на републичко такмичење, а знамо да ће нас представљати на најбољи могући начин.

Пожелимо им срећу!