Организација и реализација онлајн наставе у предметној настави: примери из праксе – онлајн радионица у оквиру манифестације „Зимски дани просветних радника“

HomeЦентар за стручно усавршавање

Организација и реализација онлајн наставе у предметној настави: примери из праксе – онлајн радионица у оквиру манифестације „Зимски дани просветних радника“

Током трајања манифестације имали смо прилику да чујемо како су запослени у васпитно-образовним и образовно-васпитним установама организовали онлајн наставу, а потом и комбиновану наставу, као и које су платформе и алате користили у раду. У суботу, 20. фебруара, имали смо прилику да чујемо излагање Гордане Ковачевић, наставнице биологије у основној школи „Мирко Јовановић“, из Крагујевца, која је представила утиске и ставове наставника, ученика и родитеља по питању извођења онлајн и комбиноване настве.

У суботу, 20. фебруара 2021. године, у оквиру манифестације „Зимски дани просветниих радника“, реализована је онлајн радионица на тему „Организација и реализација онлајн наставе у предметној настави: примери из праксе“.

Излагач је била Гордана Ковачевић, наставница биологије у основној школи „Мирко Јовановић“, из Крагујевца, која је представила сегменте свог истраживања која се односе на задовољство и ставове наставника, ученика и родитеља када је у питању организација и реализација онлајн и комбиноване настве у школи. Током једночасовног изагања, могли смо да чујемо мишљења испитаника о недостацима и предностима онлајн и комбиноване наставе, као и о проблемима и искуствима наставника, ученика и родитеља. Истражиавње је обухватило 18 наставника, 200 ученика и 200 родитеља.