Отворени „Зимски дани просветних радника“

HomeЦентар за стручно усавршавање

Отворени „Зимски дани просветних радника“

У среду, 11. јануара 2023. године, свечаним отварањем, обележен је почетак манифестације „Зимски дани просветних радника“, коју петнаест година заредом организују Град Крагујевац и Центра за образовање Крагујевац, за запослене у васпитно – образовним и образовно – васпитним установама града Крагујевца.

У среду, 11. јануара 2023. године, свечаним отварањем, обележен је почетак манифестације „Зимски дани просветних радника“, коју дванаест година заредом организују Град Крагујевац и Центра за образовање Крагујевац, за запослене у васпитно – образовним и образовно – васпитним установама града Крагујевца.

Након две године организовања манифестације у онлајн окружењу, ове године свечано отварање „Зимских дана“ реализовано је непосредно, у сали Скупштине града Крагујевца.

Свечано отварање улепшао је хор основне музичке школе „Др Милоје Милојевић“, којим је дириговала Весна Јевтић, уз пратњу корепетитора Бранка Митића.

Присутнима су се обратили представници града Крагујевца, члан Градског већа за образовање, г. Душан Алексић, директор Центра за образовање Крагујевац, г. Никола Спасић, руководилац Школске ураве Крагујевац, г. Горан Јоксимовић.

Након уводног обраћања, свечаност је настављена акредитованим стручним скупом – саветовањем под називом „Новине и изазови у образовању“. Овом приликом представници Министарства просвете, Завода за унапређивање образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања обрађивали су актуелне теме из области предшколског и школског образовања и васпитања.

У наставку се подсећамо тема и излагача овогодишег саветовања:

  1. Тема 1: Компетенције директора за планирање, организовање и контролу рада установе и Тема 2: Како креирати добар пројекат: пројектно планирање у ПУ – Јасна Радојичић, саветница у сектору за предшколско и основно васпитање и образовање МП РС
  2. Тема 3: Међупредметне компетенције – Драган Ракита, руководилац сектора за стручно усавршавање и напредовање, ЗУОВ
  3. Тема 4: Дигитална зрелост школа и ICILS истраживање  – Катарина Алексић, руководилац Центра за образовне технологије, ЗВКОВ

На нашем Јутјуб каналу можете погледати снимак са саветовања и тако се подсетити свх излагања, као и изјаве наших цењених гостију, као и домаћина.

Захваљујемо се свим учесницима на коментарима и похвалама упућеним нашим гостима.