ПОСМАТРАЊЕ ДЕТЕТА У МОНТЕСОРИ ПЕДАГОГИЈИ

HomeЦентар за стручно усавршавањеСеминари

ПОСМАТРАЊЕ ДЕТЕТА У МОНТЕСОРИ ПЕДАГОГИЈИ

Центар за образовање Крагујевац је институционално подржао акредитацију трибине под називом „Посматрање детета – један од најважнијих задатака Монтесори педагогије“, која је реализована 03. новембра, у свечаној сали Друге крагујевачке гимназије, у Крагујевцу.

Центар за образовање Крагујевац је институционално подржао акредитацију трибине под називом „Посматрање детета – један од најважнијих задатака Монтесори педагогије“, која је реализована 03. новембра, у свечаној сали Друге крагујевачке гимназије, у Крагујевцу. Иницијативу за акредитацију ове трибине је покренуо ПУ „Врабац“ из Крагујевца, а аутор трибине је Бојана Микарић, директорка ПУ „Врабац“. Реализатори (излагачи) трибине биле су Мирјам Стефелс (Холандија), Бојана Микарић, Маја Марковић и Тамара Радовановић.

Теме трибине биле су: 1) Посматрање детета као суштина Мнтесори образовања; 2) Пут промене васпитача; 3) Добробит Монтесори материјала у раду са децом која захтевају додатну подршку; 4) Улога припремљене средине.

Трибину је посетило преко 50 васпитача, учитеља и стручних сарадника предшколских установа и школа, како из Крагујевца, тако и из региона. Поред запослених у васпитним и образовним установама, трибину су посетили и родитељи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: