Позив за учешће у пројекту „Радно+активно=Радиоактивно“У петак, 19. марта 2021. године, реализоваће се онлајн радионица у оквиру пројекта „Радно+активно=Радиоактивно“.

HomeНаучни клуб

Позив за учешће у пројекту „Радно+активно=Радиоактивно“

У петак, 19. марта 2021. године, реализоваће се онлајн радионица у оквиру пројекта „Радно+активно=Радиоактивно“.

Поштовани,

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, наставља са активностима и реализацијом пројеката добијених кроз Јавни позив Центра за промоцију науке, у категорији 1, промоције и популаризације науке у Научним клубовима.

У петак, 19. марта 2021. године, реализоваће се онлајн радионица у оквиру пројекта „Радно+активно=Радиоактивно“. Радионица траје 60 минута, са почетком у 11 часова.

С обзиром на актуелну епидемијску ситуацију, радионица ће се реализовати у онлајн формату, путем Microsoft Teams платформе.

О пројекту: пројекат спаја историју, географију, физику и медицину и захваљујући његовој мултидисциплинарности учесници могу да стекну свеобухватно знање, али и да науче да повезују и критички размишљају и приступају проблему. Учесници ће се упознати са заштитом од зрачења и интересантим подацима који се тичу космичког зрачења, најновијим иновацијама у медицинској физици, радиоактивним елементима у цигаретама и нуклеарним електранама. Такође, моћи ће да виде приказ будућности медицине и функционисање гама ножа, нуклеарне магнетне резонанце и ЦТ скенера.

Циљна група пројекта су ученици седмог и осмог разреда основне школе и ученици сва четири разреда средње школе.

Реализатори радионице су: Милена Живковић и Алекса Ђурђевић, са Института за физику Природно – математичког факултета универзитета у Крагујевцу

Начин пријаве: учесници се могу пријавити преко школе или самостално.

Пријава се врши путем мејла naucniklubkg@centarzaobrazovanjekg.edu.rs  или попуњавањем контакт форме на сајту Центра за образовање Крагујевац https://www.centarzaobrazovanjekg.edu.rs/naucni-klub/

 

У пријави је потребно навести име и презиме, назив школе коју ученик похађа и обавезно мејл адресу.

Све потребне информације, као и приступ радионици, учесници ће добити на мејл који је наведен у пријави за радионицу.

Рок за пријаву учесника је 17. март 2021. године до 15 часова.

Срдачан поздрав

Центар за образовање Крагујевац