Резултати Окружне смотре рецитатора „Песниче, народа мог“

HomeЦентар за стручно усавршавање

Резултати Окружне смотре рецитатора „Песниче, народа мог“

У понедељак, 26. априла 2021. године, одржана је Окружна смотра рецитатора "Песниче, народа мог", у Рачи, а жири је донео одлуку о томе ко се пласирао на републичко такмичење.

У понедељак, 26. априла 2021. године, одржана је Окружна смотра рецитатора „Песниче, народа мог“, у Рачи, а жири је донео одлуку о томе ко се пласирао на републичко такмичење.
У првој категорији (ученици 1-4. разреда основне школе) на републичко такмичење се пласирала Искра Алказ, ученица 2. разреда ОШ „Ђура Јакшић“, из Крагујевца, песмом „Љутито мече“, Бране Црнчевића (ментор je колегиница Марија Максимовић).
У другој категорији (ученици 5-8. разреда основне школе), на републичко такмичење се пласирао Немања Ђелић, ученик 8. разреда ОШ „Ђура Јакшић“, из Крагујевца, песмом „Жмурке“, Мирослава Мике Антића (ментор је колегиница Васиљка Микић).
У трећој категорији (ученици средњих школа), на републичко такмичење се пласирао Богдан Стевановић, ученик СШ „Краљ Петар Први“, из Тополе, песмом „Бодеж“, Матије Бећковића.

Жири Окружне смотре је био у саставу:

– Дејан Цицмиловић, професор на ФДУ;
– Саша Милошевић, професор српског језика и књижевности у Првој крагујевачкој гимназији;
– Злата Живковић, наставник српског језика и књижевности у пензији.

Честитамо Искри и Немањи, као и њиховим менторима, колегиницама Марији Максимовић и Васиљки Микић, на великом успеху!
Такође, дугујемо велику захвалност свим учесницима Општинске смотре, на учествовању, ангажовању и труду у овим ванредним околностима.
Поред њих, посебну захвалност дугујемо колегама, учитељима и наставницима, на изврсној комуникацији, професионалности и додатном ангажовању.

Центар за образовање Крагујевац