ТРЕЋА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ДИРЕКТОРЕ, МРЕЖЕ РЦ И ЦСУ СРБИЈЕ

HomeЦентар за стручно усавршавањеСеминари

ТРЕЋА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ДИРЕКТОРЕ, МРЕЖЕ РЦ И ЦСУ СРБИЈЕ

У периоду од 13. до 15. новембра, текуће године, одржана је дводневна, акредитована, конференција за директоре и запослене у предшколским установама, основним и средњим школама, коју је организовала Мрежа РЦ и ЦСУ Србије.

У периоду од 13. до 15. новембра, текуће године, одржана је дводневна, акредитована, конференција за директоре и запослене у предшколским установама, основним и средњим школама, коју је организовала Мрежа РЦ и ЦСУ Србије. Конференција је, као и претходна два пута, организована у Хотелу „Цептер“, у Врњачкој Бањи.

Овогодишња конференција носила је наслов „Актуелности у образовном систему Републике Србије“. Теме обрађене првог дана биле су: 1) Нови програми наставе и учењу у првом, другом, петом и шестом разреду основне школе; 2) Реформе гимназија и нови програми у првом разреду; 3) Ревидирани стандарди квалитета рада и лиценцирање директора; 4) Будућност образовања у Србији кроз призму квалитета образовања; 5) Стандарди постигнућа ученика; 6) Актуелности у систему стручног усавршавања у РС и свету; 7) Системи подршке директорима образовно-васпитних установа. Другог дана, дискутовало се на следеће теме: 1) Матура и национални испит; 2) Резултати овогодишње мале матуре; 3) Пројектна настава у ИКТ окружењу; 4) Развојни приступ школи кроз процес самовредновања; 5) Јавно приватно партнерство између компанија и школе, по иновативном моделу образовања; 6) Превенција интернет насиља; 7) „Ноћ истраживача – научници у служби неформалног образовања и промоцију науке“; 8) Пројектна настава у математици и 9) Улога Центра за промоцију науке у неформалном образовању и пројектној настави.

Уочи конференције, учесници су имали прилику да уживају у музичко-поетској вечери, под називом „Да, то су били дани“, коју су приредили прваци Народног позоришта у Београду, Небојша Дугалић и Борис Пинговић.

Излагачи на конференцији били су Весна Недељковић, помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање, др Славица Јашић, начелник Одељења за послове предшкослког и основног образовања и васпитања, др Александар Пајић, помоћник министра за средње образовање и образовање одраслих, Јасмина Ђелић, начелник Одељења за координацију рада школских управа, Марија Крнета, руководилац групе за средње опште и уметничко образовање и васитање, др Бранислав Ранђеловић, директор ЗВКОВ, мср Оливера тодоровић, руководилац у ЗУОВ-у, Иван Савић, саветник-координатор у ЗУОВ-у. Првог дана радионице су водиле Анка Ивановић, Лидија Крстић Стојичић и Оливера Ивановић из ЦСУ Лесковац. Другог дана конференције, излагачи су били Драгана Станојевић, руководилац Центра за испите (ЗВКОВ), Јелена Петровић, саветник-координатор за статистичке и аналитичке послове (ЗВКОВ), др Данимир Мандић, декан – редовни професор Учитељског факултета у  Ужицу, др Јелена Стаматовић, ванредни професор Педагошког факултета у Ужицу, Драгана Туцаковић, директор Техничке школе у Ужицу, Катарина Јонев, докторанд на Факултету за безбедност у Београду, др Тања Аднађевић, руководилац сектора за програмске активности Центра за промоцију науке. Радионице су, другог дана, водиле др Тања Аднађевић и Марина Костић из Центра за промоцију науке Београд и Јасмина Јовановић, педагошки саветник у ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Крушевца.

Модератори овогодишње конференције били су директори РЦ и ЦСУ Србије, Зорица Николић (Крагујевац), Данијела Маринковић (Ниш), Дејан Карановић (Кикинда), Милена Вићевић (Ужице), Горица Станојевић (Чачак), Дејан Томић (Књажевац), Бранко Филиповић (Шабац) и Хајрудин Хајровић (Нови Пазар).

Наведена конференција је трећа по реду, коју организује Мрежа РЦ и ЦСУ Србије. Ове године, конференцију је посетило преко 250 учесника.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: