Завод за заштиту споменика културе Крагујевац један је од организатора манифесације „Европска Ноћ истраживача“ 2019

HomeЦентар за стручно усавршавањеСеминари

Завод за заштиту споменика културе Крагујевац један је од организатора манифесације „Европска Ноћ истраживача“ 2019

Завод за заштиту споменика културе Крагујевац један је од организатора манифесације „Европска Ноћ истраживача“ 2019. године, која ће се одржати 27. септембра 2019. године. У даљем тексту се можете детаљно информисати.

Завод за заштиту споменика културе Крагујевац један је од организатора манифесације „Европска Ноћ истраживача“ 2019. године, која ће се одржати 27. септембра 2019. године. У даљем тексту се можете детаљно информисати. 

Ноћ истраживача (Researchers’ Night), манифестације која се одржава под покровитељством Европске Kомисије, у преко 300 градова широм Европ, а која је отворена и бесплатна за све учеснике. Последњих десет година се, у сарадњи са домаћим и страним истраживачима и научницима, ова манифестација одржава и у многим градовима Србије, а и овогодишња Европска Ноћ истраживача ће се традиционално одржати последњег петка у септембру, односно 27. септембра. 2019. године.  Све информације и преглед прошлогодишњих манифестација можете погледати на сајту „Ноћ истраживача“.  

Пројекат Европска Ноћ истраживача у Србији 2019. године, финансиран је у оквиру Европског пројекта Хоризонт 2020, а координатори су Завод за заштиту споменика културе Kрагујевац, Институт за биолошка истраживања  ”Синиша Станковић” из Београда, Центар за промоцију науке из Београда и Природно математички факултет Универзитета у Нишу. 

Главна идеја Ноћи истраживача је демистификација науке и приближавање научних концепата и начина размишљања ширем делу популације, као и упознавање са истраживачима и њиховим радом. Манифестација је првенствено намењена ученицима основних и средњих школа, иако није ограничена само на те узрасне категорије. Тема овогодишње Ноћи  истраживача у Србији  су  “Kултурно и природно наслеђа – будућност”, а замисао нам је да посетиоцима приближимо  научна сазнања о културним вредностима, биљном и животињском свету, технологијама, новим идејама. Поред тога, како је 2019. година спорта, посветили бисмо пажњу и спортским темама.

Наведеним поводом, обраћамо Вам се са позивом да се укључите у развој идеја, као и у реализацију планираног програма, као самостални учесник, или као волонтер на већ предвиђеним поставкама.

Од учесника се очекује учешће са самосталним идејама, које би биле  усклађене са темом, док су средства за израду поставки и презентација обезбеђена пројектом који је  финансиран од стране Европске Kомисије. Сви програми су бесплатни за посетиоце и биће адекватно најављен и промовисан у медијима. На самој манифестацији нема никаквих ограничења што се тиче постављања реклама везаних за компаније и организације која би се на неки начин укључиле у покровитељство и/или спонзорисање манифестације или одређене поставке. Логои би се нашли на билтенима, флајерима и на сајту манифестације, под називом “Пријатељи”. Примере покровитеља и сарадника можете видети на сајту пројекта. 

Уколико сте заинтересовани за учешће на пројеkту, попуните одговарајући формулар у прилогу

  1. као самостални учесник
  2. као волонтер на већ предвиђеним поставкама

и проследите га на електронску пошту noc.istrazivaca@kulturnonasledje.com .

НАПОМЕНА: Рок за достављање формулара је 15. август 2019. године за самосталне учеснике, односно 1. септембар 2019. године за волонтере. За све додатне информације можете контактирати тим Завода за заштиту споменика културе Kрагујевац на број телефона 034/335-410 или на наведену е-мејл адресу.

Искрено се надамо да ћете се препознати вредности ове манифестације и укључити се.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: