ЗУОВ промоција приручника за менторски рад: Менторство – Водич за наставнике у школамa

HomeЦентар за стручно усавршавање

ЗУОВ промоција приручника за менторски рад: Менторство – Водич за наставнике у школамa

У петак, 28. априла, реализована је још једна у низу промотивних активности Завода за унапређивање образовања и вапистања (ЗУОВ), чији је циљ упознавање просветне јавности са садржајем, основним идејама и концетима који су изнети у приручнику за менторски рад у образовању „Менторство – Водич за наставнике у школамa".

У петак, 28. априла, реализована је још једна у низу промотивних активности Завода за унапређивање образовања и вапистања (ЗУОВ), чији је циљ упознавање просветне јавности са садржајем, основним идејама и концетима који су изнети у приручнику за менторски рад у образовању „Менторство – Водич за наставнике у школам“.

Поред представљања концепта приручника и његовог садржаја, учесници и реализатори су кратко дискутовали о начину на који приручник може да послужи тренутној приправничко-менторској пракси у нашим школама, као и о другим аспектима и карактеристикама менторског рада у школама.

Приручник нам је представила колегиница из ЗУОВ-а, која је уједно и један од аоутора приручника, др Тања Шијаковић, уз подршку својих цењених колегиница Бојане Костелац и Снежане Вићентић.

Како аутори приручника и сами наговештавају „…приручник је написан са идејом да активно комуницира са читаоцем и да буде предмет континуираног промишљања.“

На линку, који остављамо у прилогу текста, можете преузети онлајн верзију приручника:
https://zuov.gov.rs/mentorstvo-vodic-za-nastavnike-u-skolama/