26. новембра одржано пет семинара у крагујевачким школама

HomeЦентар за стручно усавршавање

26. новембра одржано пет семинара у крагујевачким школама

Центар за образовање Крагујевац

У суботу, 26. новембра 2022. године, у организацији Центра за образовање Крагујевац, одржано је укупно пет семинара за запослене у образовању у нашем граду.

У Трговинско-угоститељској школи „Тоза Драговић“, одржан је семинар, под називом „Развијање комуникацијских вештина наставника, могућности тимског рада у настави и међупредметна сарадња“, каталошки број 157. Семинар је одржан за наставно особље ове школе, а реализатори су били Милорад Дашић и Ненад Гугл, из Београда.

Истог дана, одржан је семинар у Основној школи „Вук Стефановић Караџић“, под називом „Даровито дете у разреду – од скривеног талента до ИОП-а 3“, каталошки број 235, за наставни кадар ове школе. Реализатори су били Момчило Степановић и Марија Радуловић, из Београда.

Такође, у суботу, 26. новембра, одржан је семинар у Основној школи „Живадинка Дивац“, под називом „Контрола љутње – едукативне радионице за ученике“, каталошки број 89, а учесници су били стручни сарадници и наставници крагујевачких основних и средњих школа. Акредитацију овог семинара је институционално подржао Центар за позитиван развој деце и омладине, а реализатори су били Лидија Буквић Бранковић и Нина Живковић, из Београда.

Истог дана, одржан је и семинар у Основној школи „Милоје Симовић“, у Драгобраћи, за наставни кадар ове школе, под називом „Активан на часу, функционалан у животу“, каталошки број 464. Овај семинар је институционално подржао Центар за образовање Крагујевац, а реализаторски тим је био у саставу: Весна Анђелковић, Данијела Младеновић, Снежана Милошевић и Снежана Илић.

  1. новембра је одржан још један семинар, и то у Економској школи, за наставно особље ове школе. У питању је семинар „Формативно оцењивање“, каталошки број 774, а реализатори су били Славко Ђокић и Снежана Стаматовић, из Пожеге.

Захваљујемо се школама у којима су семинари одржани, директорима, стручним сарадницима и координаторима тимова за професионални развој на великој помоћи у организацији ових догађаја.