53. општинска смотра рецитатора „Песниче, народа мог“

HomeЦентар за стручно усавршавање

53. општинска смотра рецитатора „Песниче, народа мог“

Центар за образовање Крагујевац, трећи пут за редом, организује Општинску смотру рецитатора "Песниче, народа мог"

Обавештавамо вас да ће у суботу, 19. марта 2022. године бити одржан завршни састанак жирија 53. општинске смотре рецитатора „Песниче, народа мог“, у организацији Центра за образовање Крагујевац.

И ове године, као и претходне, смотра, на свим нивоима такмичења, биће одржана онлајн. Наиме, школе ће слати снимке рецитација Центру, а жири ће, на завршном састанку донети одлуку о најбољим рецитацијама ученика.

Ученици основних и средњих школа ће се такмичити у три категорије, и то ученици првог и другог циклуса основног образовања, као и ученици средњих школа, а свака школа има право да пријави по три ученика, по категорији.

Најбољи ученици ће имати проходност на окружно такмичење, које ће се 26. марта одржати у Рачи, такође онлајн.

С обзиром на то да на окружној смотри, граду Крагујевцу, сразмерно броју школа, припада шест места по категорији, оцењивачка комисија ће прогласити једно прво место, два друга места и три трећа места, на нивоу града Крагујевца.

Пријава ученика се врши слањем видео записа путем WeTransfer-а, на а мејл адресу vsredojevic@centarzaobrazovanjekg.edu.rs или путем Вибера на број +381605598801, стручном сараднику у Центру, Владимиру Средојевићу.

Mолимо вас да, због организације, пријаве пошаљете до 18. марта 2022. године, до 12 часова.

За најбоље ученике ће бити обезбеђене награде.

С обзиром на то да се на окружном такмичењу дисквалификују ученици који рецитују своје ауторске песме, није пожељна рецитација оваквих песама ни на општинском такмичењу.

Овом приликом, напомињемо да је неопходна сагласност родитеља за коришћење снимака, у сврху промоције такмичења и самих учесника. Преузмите овде.
За форму сагласности, препоруку за снимање (преузети овде) и сва остала питања можете контактирати стручног сарадника у Центру, Владимира Средојевића.

На следећем линку можете преузети Извод из Правилника и пропозиција смотре рецитатора.