Еразмус+ пројекат Центра за образовање Крагујевац међу 10 најбољих у Србији

HomeЦентар за стручно усавршавање

Еразмус+ пројекат Центра за образовање Крагујевац међу 10 најбољих у Србији

Центар за образовање Крагујевац је у периоду од јула 2019. до јуна 2022. године реализовао Еразмус+ пројекат Мобилности под називом „Успешна Професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“. Након успешно завршеног пројекта, Центар је аплицирао на конкурсу за избор примера добре праксе у области образовања одраслих, који је био расписан од стране Фондације Темпус и нашао се међу првих 10 најбољих.

Центар за образовање Крагујевац је у периоду од јула 2019. до јуна 2022. године реализовао Еразмус+ пројекат Мобилности под називом „Успешна Професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“ (eng. Successful PLC as an agent of change in preschools and schools). Пројекат је трајао дуже од предвиђеног, због ситуације изазване пандемијом. Највећи број активности Центар је спровео током 2021. и 2022. године, када је пројектни тим ОЈ ЦСУ реализовао активности мобилности, акредитовани стручни скуп са темом професионалне заједнице учења, пет радионица за васпитаче и наставнике, као и представљање резултата пројекта. Наравно, рад запослених у Центру, када су у питању професионалне заједнице учења, ће се наставити и у наредном периоду.

Након успешно завршеног пројекта, Центар је аплицирао на конкурсу за избор примера добре праксе у области образовања одраслих, који је био расписан од стране Фондације Темпус и нашао се међу 10 најбољих. Фондација Темпус је објавила публикацију „Примери добре праксе у образовању одраслх – ЕПАЛЕ Србија“, која је представљена на четвртој ЕПАЛЕ националној конференцији под називом „Иновативни приступи развоју вештина“, 21. децембра, у Београду.

Штампана публикација је обогаћена и другим примерима спроведених Еразмус+ пројеката у области образовања одраслих и доступна је, у електронском облику, на ЕПАЛЕ платформи за све који прате рад Фондације и учествују у спровођењу и праћењу Еразмус+ пројеката и других активности у области спорта, младих и образовања.

Више о реализованој ЕПАЛЕ националној конференцији можете пронаћи овде.

Публикацију можете прочитати и преузети овде