Ликовне радионице “МИНИ АТЕЉЕ” и  ”ЛИКОВНА КОЛОНИЈА”

HomeЦентар за рад са талентованом децом

Ликовне радионице “МИНИ АТЕЉЕ” и ”ЛИКОВНА КОЛОНИЈА”

Центар за образовање, ОЈ Центар за рад са талентованом децом, је организовао ликовне радионице: Мини атеље за ученике основних школа и Ликовну колонију за ученике средњих школа.

ОЈ Центар за рад са талентованом децом је упутио позив основним и средњим школама за учешће у ликовним радионицама. За Мини атеље се пријавило 20 ученика из основних школа, а за Ликовну колонију 12 ученика из средњих школа. Ученици су радионице имали у ликовном кабинету ТУШ “Тоза Драговић” у Крагујевцу. Радионице је водила ментор Мила Јолић, професор ликовне културе. Након завршених радионица,  Центар је организовао изложбу радова у Америчком кутку где су и уручене награде и  захвалнице полазницима. Прва места, по мишљењу ментора, су освојили Марко Миљковић, ученик основне школе и Милица Васић, ученица средње школе.

 Посетиоци изложбе су имали прилике да гласају за најбољи рад. Највише гласова је освојио рад Илије Рашковића из основне школе и Ксеније Славковић из средње школе.

Одабрани радови наших полазника учествоваће и на ликовним конкурсима “Деца међу нарцисима” и  “Детињство је…..”

 ОЈ Центар за рад са талентованом децом се захваљује школи ТУШ “Тоза Драговић” и Америчком кутку на помоћи при организацији и реализацији ових активности.