Одржан Научни камп за талентоване ученике из крагујевачких школа

HomeЦентар за рад са талентованом децом

Одржан Научни камп за талентоване ученике из крагујевачких школа

Центар за образовање Крагујевац

У периоду 18-23. август 2023. године, у Одмаралишту на Копаонику, одржан је, по први пут, Научни камп за талентоване ученике из крагујевачких основних и средњих школа.

Камп је организовао Центар за образовање Крагујевац, конкретно Организациона јединица Центар за рад талентованом децом, као вид награде и подршке за ученике који су учествовали на регионалним и републичким такмичењима талентованих ученика, а у чији систем и организацију је укључен Центар за образовање Крагујевац.

Камп је осмишљен тако да су ученици присуствовали различитим креативним радионицама, које су припремиле њихови ментори, наставници крагујевачких школа, а све у циљу додатних проширења знања и интересовања ученика.

Кампу је присуствовало укупно 49-оро ученика и 7 ментора, који су у, овога пута, другачијем окружењу учили и дружили се.

Планирано је да у будућности Научни камп постане редовна активност, како би се талентованим ученицима понудили нови садржаји и додатно их мотивисало за рад, учење, па самим тим и напредовање.