Одржана републичка смотра рецитатора „Песниче народа мог“ у Ваљеву

HomeUncategorized

Одржана републичка смотра рецитатора „Песниче народа мог“ у Ваљеву

19. и 20. маја 2023. године, у Ваљеву, у Центру за културу, одржана је, 54. по реду, републичка смотра рецитатора "Песниче народа мог", у организацији

19. и 20. маја 2023. године, у Ваљеву, у Центру за културу, одржана је, 54. по реду, републичка смотра рецитатора „Песниче народа мог“, у организацији Централног савеза аматера у култури Србије.

На овом финалном такмичењу, наш град и регион су представљали такмичари у две такмичарске категорије.

У категорији ученика млађих разреда основних школа, представник града Крагујевца и Шумадијског региона, била је ученица 2. разреда Основне школе „Станислав Сремчевић“, Дуња Савалха.

Дуња је рецитовала песму „Пиле математичар“, ауторке Јасмине Јанковић, а Дуњина учитељица и ментор је колегиница Јелена Радовановић.

Такође, у категорији ученика средњих школа, наш град и регион је представљала Јелисавета Катић, ученица Друге крагујевачке гимназије.

Јелисавета је рецитовала песму „Бандит или песник“, Радета Драинца, а ментори су колегиница Наташа Јаковљевић и колега Горан Левајац.

Центар за образовање Крагујевац је, као организатор општинског такмичења, као и приликом окружног такмичења, пружио логистичку подршку ученицама и колегама менторима.

Овом приликом, честитамо Дуњи и Јелисавети на великом успеху и захваљујемо им се што су нас сјајно представљали. Такође, захваљујемо се менторима Јелени Радовановић, Наташи Јаковљевић и Горану Левајцу на сјајној сарадњи и комуникацији.