РАДНО + АКТИВНО = РАДИОАКТИВНО

HomeНаучни клуб

РАДНО + АКТИВНО = РАДИОАКТИВНО

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у петак 19.03.2021.године, онлајн радионице у оквиру пројекта „Радно + активно = Радиоактивно“

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у петак 19.03.2021.године, онлајн радионице у оквиру пројекта „Радно + активно = Радиоактивно“, који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима.

Циљ пројекта је да пробуди у ученицима страст за знањем односно страст за целоживотним учењем. Кроз симулације, учесници су сазнали више о нуклеарној енергији, шта је Гајгеров бројач, о јонизујећем зрачењу и који су то пет неочекиваних извора зрачења: ваздух и тло, храна, сунце, летење авионом и мобилни телефони.

Реализатори радионица су: Милена Живковић и Алекса Ђурђевић, са Института за физику Природно – математичког факултета у Крагујевцу.

 У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, радионице су реализоване у онлајн формату, путем Microsoft Teams платформе. На радионицама је укупно присуствовало 20 ученика средњих школа у Крагујевцу и региону.