Spelling Bee – такмичење у спелингу на енглеском језику

HomeЦентар за рад са талентованом децом

Spelling Bee – такмичење у спелингу на енглеском језику

Циљ овог програма је да се ученици оснаже у вештини спеловања на енглеском језику, да се подстакне тимски рад и такмичарски дух и да се школама и наставницима пружи подршка у откривању надарених ученика и у даљем раду са њима.

   У 2021. години, Центар је учествовао у организацији такмичења у спелингу, реализованог у оквиру пројекта „Spelling Bee“ који је једна од планираних овогодишњих активности Научног клуба Центра за образовање Крагујевац.

   Финално такмичење у оквиру овог пројекта одржано је 11.12.2021. године, у Првој крагујевачкој гимназији. Учесници су били талентовани ученици из Прве крагујевачке гимназије, ОШ „Карађорђе“ из Раче, ОШ „Светолик Ранковић“ из Аранђеловца, као и ОШ „Светозар Марковић“ из Крагујевца која је и однела победу.

   Циљ овог програма је да се ученици оснаже у вештини спеловања на енглеском језику, да се подстакне тимски рад и такмичарски дух и да се школама и наставницима пружи подршка у откривању надарених ученика и у даљем раду са њима. Аутор и реализатор је др Ненад Миладиновић, професор енглеског језика и књижевности, саветник спољни сарадник ШУ Крагујевац.