Свечана додела диплома и награда полазницима Центра за образовање КрагујевацПолазници Центра, ученици основних школа освојили су једанаест Државних награда, док су ученици средњих школа освојили девет Државних награда.

HomeЦентар за рад са талентованом децом

Свечана додела диплома и награда полазницима Центра за образовање Крагујевац

Полазници Центра, ученици основних школа освојили су једанаест Државних награда, док су ученици средњих школа освојили девет Државних награда.

Након успешно завршене прве године, Центар за образовање Крагујевац, је у уторак, 27. 06. 2023. године, у Великој сали Скупштине града Крагујевца, организовао свечану доделу диплома и награда за полазнике Центра за 2022/23. годину. Полазници Центра, ученици основних школа освојили су једанаест Државних награда, док су ученици средњих школа освојили девет Државних награда. Додели су присуствовали представници града, господин Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града Крагујевца и господин Душан Алексић, члан градског већа за образовање, госпођа Зорица Бугарчић, члан радног тела Центра, госпођа Славица Марковић, директорка Прве крагујевачке гимназије, господин Милан Ковачевић, продекан за науку, на Природно-математичком факултету у Крагујевцу, господин Никола Спасић директор Центра за образовање, господин Ненад Миливојевић, помоћник директора Центра за образовање и стручни сарадници Центра.

Андријана Прокић, стручни сарадник Центра била је модератор програма манифестације. Јована Миликић, стручни сарадник Центра за образовање Крагујевац, представила је активности које је Центар реализовао ове школске године и најавила планиране активности и почетак наредне године. Маша Станковић, ученица основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“, презентовала је свој истраживачки рад из области хемије који је освојио прву специјалну награду, а Михајло Петровић, ученик Прве крагујевачке гимназије презентовао је свој рад из области физике који је освојио прву специјалну награду.

Додели су присуствовали сви полазници Центра са својим родитељима, као и ментори из различитих научних области који су ангажовани у Центру ове школске године, а програм је пратила и Радио телевизија Крагујевац.

Захваљујемо се на успешно завршеној првој години у Центру и честитамо на оствареним резултима!