Свечана додела диплома и награда полазницима ОЈ Центар за рад са талентованом децом 2024.Свечана додела диплома и награда полазницима ОЈ Центар за рад са талентованом децом

HomeСаопштења

Свечана додела диплома и награда полазницима ОЈ Центар за рад са талентованом децом 2024.

Свечана додела диплома и награда полазницима ОЈ Центар за рад са талентованом децом

Свечана додела диплома и награда за полазнике ОЈ Центар за рад са талентованом децом, Центра за образовање Крагујевац одржана је 27. јуна у Великој сали Скупштине града Крагујевца. Центар је завршио другу годину свог рада која је била изузетно успешна. На почетку школске године, на првом нивоу такмичења учествовало је 142 ученика од који је 52 изашло на 66. Државно такмичење талентованих ученика основних и средњих школа по наставним предметима. Полазници су освојили 34 државне награде, од којих је 12 првих, 9 других и 13 трећих награда. За истраживачке радове полазници Центра освојили су 27 специјалних награда.

Додели су присуствовали полазници Центра са својим родитељима, ментори, представници институција са којима је Центар остварио сарадњу и представник града, већник за образовање, Душан Алексић. Присутнима се обратио ВД директора Центра за орбазовање, Ненад Танасијевић и Душан Алексић. Јадранка Милосављевић, помоћник директора, водила је програм ове манифестације. О раду Центра у протеклој години и о летњем научном кампу на Копаонику говорила је Јована Миликић, стручни сарадник у Центру. Уручене су захвалнице представницима институција и менторима. Душан Алексић уручио је дипломе и награде полазницима Центра који су освојили прву државну награду. Ненад Танасијевић уручио је дипломе и награде ученицима који су освојили другу и трећу државну награду, као и дипломе и захвалнице са Регионалног и Општинског такмичења.

Ученици Ђорђе Капетановић и Сава Калинић презентовали су своје истраживачке радове.

Доделу диплома и награда посебно су улепшали полазници Центра својим наступом. Ђорђе Илић свирао је хармонику, Петра Љубић је отпевала песму „Donna Donna“ уз гитару, Софија Мијаиловић свирала је виолину, Павле Гашић гитару а средњошколци су извели кратак драмски део.

Честитамо полазницима на сјајним резултатима које су остварили ове године и позивамо их да се у септембру пријаве за нову школску 2024/2025. годину.