У ПОТРАЗИ ЗА БЛАГОМ

HomeНаучни клуб

У ПОТРАЗИ ЗА БЛАГОМ

Центар за образовање Крагујевац

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у петак, 10. јуна 2022.године, радионице у оквиру пројекта „У потрази за благом“, који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима.

Пројекат,, У потрази за благом “намењен је ученицима основних школа који су имали прилику да се упознају са законима оптике, ласерима, сензорима и другим компонентама.

Пројекат је реализован кроз радионицу која садржи огледе које ученици могу направити како у научном клубу тако и у школи и код куће. На почетку радионице сваки ученик је добио радну свеску за експерименте, у коју пише претпоставке, запажања и закључке. У свесци се налазе и детаљна упуства за израду огледа.

Применом закона оптике и повезивањем електронских компоненти, ученици су отоврили ковчег у ком се налазила боца са невидљивом поруком коју требају да прочитају. На поруци се налази низ математичких и физичких проблема чијим решавањем су стигли до блага.

Аутори и реализатори су Далибро Рајковић и Александар Миленковић.