У суботу и недељу, 25. и 26. фебруара, реализована три семинара у организацији Центра

HomeЦентар за стручно усавршавање

У суботу и недељу, 25. и 26. фебруара, реализована три семинара у организацији Центра

У суботу и недељу, 25. и 26. фебруара 2023. године, у просторијама Основне школе „Мома Станојловић“, у Крагујевцу, одржана су три семинара, у организацији Центра за образовање Крагујевац, чији су учесници били наставници основних и средњих школа у нашем граду.

У суботу, 25. фебруара, одржан је једнодневни семинар „Аутономност и интеркултуралност као вредности супротстављене предрасудама и дискриминацији“, каталошки број 16, чију је акредитацију институционално подржао Центар за образовање Крагујевац. Аутори и реализатори семинара су Јелена Петровић Десница и Снежана Грујић. Овај семинар је одржан и реализован уз подршку невладине организације „Jezuit Refugee Service“, из Београда, чији су представници на отварању семинара представили представили саму организацију, делатност, ко и поља и начине деловања.

Поред овог семинара, у суботу и недељу, на истом месту су одржана још два дводневна семинара, и то „Инклузија од теорије до праксе 2“ и семинар „Мотивација и психолошки принципи учења“.

Семинар „Инклузија од теорије до праксе 2“, каталошки број 246, су реализовали Татјана Симић, директор ШОСО „Вукашин Марковић“ из Крагујевца и Бојан Грујић, директор Школе креативних вештина, из Јагодине.

Семинар „Мотивација и психолошки принципи учења“, каталошки број 612, реализовали су Душанка Ћировић из Крагујевца и Љиљана Стојановић из Зајечара. Акредитацију овог семинара институционално је подржало Удружење „Мост“, из Београда.

Овом приликом, захваљујемо се директору и особљу Основне школе „Мома Станојловић“ на сарадњи и предусретљивости. Организација ових семинара не би била могућа без њиховог учешћа и доприноса.