ЗИМСКИ ДАНИ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

HomeЦентар за стручно усавршавањеСеминари

ЗИМСКИ ДАНИ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

Током зимског распуста, у периоду од 4. до 13. фебруара 2019. године, Центар за стручно усавршавање Центра за образовање Крагујевац, организовао је, десету по реду, манифестацију „Зимски дани просветних радника“.

Током зимског распуста, у периоду од 4. до 13. фебруара 2019. године, Центар за стручно усавршавање Центра за образовање Крагујевац, организовао је, десету по реду, манифестацију „Зимски дани просветних радника“.

Током наведеног периода, организовано је једно саветовање (отварање), седам семинара и три радионице. Укупан број учесника манифестације на свим активностима је 515. Број остварених сати на семинарима је 1984, док је на неакредитованим активностима (саветовање и радионице) остварено 1408 сати.

Саветовање под називом „Пројектна настава – принципи пројектне наставе и практични примери“, реализовано је 4. фебруара, у оквиру свечаног отварања овогодишње манифестације. Учесницима су се обратили представници МНТРС Славица Јашић и Љиљана Симовић, представник и руководилац Школске управе Крагујевац, Горан Јоксимовић, члан Градског већа за образовање града Крагујевца, Недељко Манојловић и Зорица Николић, испред Центра за образовање Крагујевац. Своје практичне примере изложили су и представници школа из Крагујевца и региона: Јасмина Цветић и Виолета Стошић са темом „Еразмус + пројекат Интегрисана настава“ (ОШ „Вук Стефановић Караџић“, Крагујевац), Јована Томашевић и Татјана Драгаш са темом „Искуства са мобиности из Велике Британије Кроз нове приступе до бољих исхода у образовању ученика са сметњама у развоју – Еразмус + пројекат“ (ШОСО „вукашин Марковић“, Крагујевац), Рената Мишулић и Ана Тодоровић са темом „Искуства са мобилности из Италије – Еразмус + пројекат“ (Прва техничка школа Крагујевац), др Марина Костић и др Вера Дивац са темом „Природне науке у пројектној настави, магични пут од ученика до истраживача“ (ПМФ, Крагујевац). Своје примере ваннаставних активности кроз пројектну наставу представили су и наставници из ШОСО „Вукашин Марковић“, Медицинска школа са домом ученика „Сестре Нинковић“, Прва крагујевачка гимназија и ОШ „Сестре Радовић“ из Белосавца, који су се истакли на конкурсу „Стварамо заједно“, за најбољу ваннаставну активност.

Семинари реализовани током манифестације били су: „Могућности примене пројектне наставе у дигитално доба“ (кат. бр. 492), „Планирање и интеграција ИКТ у образовну праксу – практични примери“ (кат. бр. 532), „Савремени методички приступ дечијем ликовном стваралаштву – образовање усмерено на процес учења и исходе“ (кат. бр. 989), „Физичко вежбање и здравље деце и одраслих“ (кат. бр. 1005), „Чаробни свет музике – обука учитеља за рад са одељенским хором“ (кат. бр. 967), „Примена мисаоних експеримената у настави“ (кат. бр. 554) и „Инклузија од теорије до праксе 2“ (кат. бр. 199). Семинари су одржани на две локације, у Економској школи у Крагујевцу и у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Ердечу.

Радионице реализоване током манифестације биле су „Системи подршке директорима у васпитно-образовним и образовно-васпитним установама“, у реализацији Анке Ивановић, Оливере Ивановић и Лидије Крстић Стојичић из ЦСУ Лесковац; “Нови алати за презентацију“ у реализацији Петнице и „Природне науке у пројектној настави: примери активности и могућих примена у оквиру разредне наставе“ у реализацији др Марине Костић и др Вере Дивац са ПМФ-а, Крагујевац.  

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: